Zimm

DUTCHFIELDS ZOZIM FROM SHAW:  HOLLAND NEXT TOP MODEL

Zozim ( we noemen haar Zimm) heeft haar artistieke naam aan Bernard Shaw te danken. De Ierse taal heeft geen woorden met een Z, daarom maar deze link met Ierland.
Zozim is een karakter uit een werk van Shaw. Zimm blijkt haar naam eer aan te doen. Ze is zeer creatief; een ander manier om te zeggen dat het een dikke donder is en altijd ergens mee bezig is, vooral met dat wat niet mag.

Ze is een paar dagen op bezoek bij beeldhouwster Anita Franken. Ze maakt van daar van alles mee: in huis, het atelier enz. Zo werd ze ook meegenomen naar de kunstacademie. Anita stuurde deze mail met foto van Zimm:
Hoi Sandra.
Gisteren was ze de ster van de model boetseer les, zo moe was ze op het laatst, ze maakt wel wat mee hoor. Maar na een dutje van 15  minuutjes  is ze weer helemaal opgeladen... Pfffff!---- Op de foto is nu al duidelijk te zien: Zimm wordt Holland next top model

Zimm en de piepende bal

Het gaat nog steeds lekker met Zimm. We zijn elke dag op m'n atelier en de de routine al helemaal bekend. Dat betekend niet dat zij elke dag hetzelfde doet... Aandacht weet ze steeds weer op een andere manier te trekken.

Ze heeft een bal met piepgeluid die ze op en onder mijn werk probeert te leggen. Vandaag bedacht ze weer wat nieuws: Ze ging in een doos liggen met haar piepbal en kluif. In de doos zitten dingen die ik steeds gebruik voor m'n beeld waar ik mee bezig ben.

 

bekijk het filmpje