Ginger (Xerry Ocean View) is een echte rooie

DUTCHFIELDS XERRY OCEAN VIEUW IS EEN ECHTE ROOIE

Hier een paar belevenissen met onze “ rooie” Ginger. Ze heeft haar timide jasje bij Dutchfields aan de kapstok laten hangen! Het is een apekop met een eigen willetje. Sommige dingen pakt ze erg snel op, zoals niet aan de bloemen eten die op de grond staan. Alhoewel het verbod voor de tulpen niet gold voor de opvolgende anjertjes......
Ook van de kleine klompjes blijft ze af al wil er wel eens een speeltje tegen aanrollen en dus haar neusje tegen de klomp. In de tuin diept ze de gaten die  Dutchfields Vince begonnen is verder uit. Handig als je een boom zou willen poten! De lavendel wordt al gesnoeid evenals de hortensia. Sinds ze in de plantenbak kan komen moet ook de vrouwenmantel eraan geloven.

Prachtig om haar aan het werk te zie. Ze is erg graag buiten en holt en vliegt door de tuin. Het pootje is helemaal goed, nog een beetje een dikke knie maar de DA zei dat dat normaal is.

Eten doet ze (nog) niet goed. Ik ben veranderd van voer, nu Proplan, met Energique en ik moet zeggen dat het iets beter wordt. Door Energique te mengen eet ze alles met smaak! Dik zal ze nooit worden, daarvoor beweegt ze teveel en dat is maar goed ook, vel gezonder zo!

We hebben al een priveles puppycursus gehad, de man waar ik met Vince geweest ben doet dat altijd zo. We moeten morgen voor nog een les samen en vrijdag begint het echte werk. Ginger is snel afgeleid en de braafjes als beloning interesseren haar niet erg. Maar thuis kon ze na enkele keren oefenen al gaan zitten en haar attentie vangen gaat ook al aardig. Alleen komen als je haar roept valt nog niet mee. Maar het is nog zo'n baby, dat komt allemaal wel goed. Aan de riem wil ook al wel.

Al met al is het een slimme tante met een eigen willetje.-Alleen hebben we moeite met het afleren om aan je mouw te hangen of aan je handen. Heb jij een suggestie? Voor in het nekvel grijpen is ze ongevoelig, evenals voor foei zeggen. Ik zeg nu eindeloos nee tot ze stopt maar dat duurt wel even. (Tip van DUTCHFIELDS - Sandra: ik zou haar een keer echt in haar nekvel bijten en daarna met en lage stem even mopperen, zoals haar moeder zou doen om haar te corrigeren, die taal verstaat ze wel)

De bench huppelt ze zelf in, geen enkel probleem. Het is een schat van een hondje en we zijn erg blij met haar. Iedereen die haar ziet wil haar wel hebben.  Ze is al een eind gegroeid evenals haar vacht. Binnenkort hoor je weer van me en ik zal weer foto's meesturen. Deze zijn van de eerste twee weken dat ze bij ons was.

Groet en tot ziens, Corrine .