Waarschuwing geneesmiddelen / verzorging

Tandsteen: Gebit met veel tandsteen geeft grote kans op hart- en nierproblemen. Sommige honden hebben aanleg tot het vormen van veel tandsteen. Sommige honden knagen niet of nauwelijks op botten. Een gebit met veel tandsteen is pijnlijk voor de hond door het ontstoken tandvlees en erg onplezierig voor de baas vanwege de vieze lucht. . Allemaal goede redenen om het gebit schoon te houden.
Lees HIER verder.

Let op bij gebruik geneesmiddelen!
Het is al jaren bekend dat er bij collies en verwante rassen een overgevoeligheid voor bepaalde geneesmiddelen bestaat. Wees voorzichting met de volgende middelen en lees HIER verder:

  • Advocate@ Spot-on oplossing voor hond en kat
  • Milbemax wormmiddel
  • Verminthel, onveilig ontwormingmiddel voor o.a. Collies !
  • Wagenziek – reisziek: CERENIA gebruiken

Er zijn  middelen tegen wagenziekte voor honden.

Er is CERENIA. Via de DA verkrijgbaar. Wel erg duur,( 12,- tot 15,- per tablet) maar  het meest geschikt voor bv een lange reis

Daarnaast is er van VSM: TRAVELIN. Iets homeopatisch.  Ik ken 1 gebruiker die zegt dat het goed werkt.

De al -oude  pilletjes  (Prima tour)maken  de hond suf.

 

Verder zijn er allerlei maatregel die  per hond verschillend effect geven. Je kunt  de hond voorin de auto plaatsen, geeft minder  schommelbewegingen. De hond  in een bench met deken er over, of juist niet. Enkelen worden ziek van alle beelden en bewegingen, anderen juist niet. Niet vlak voor de rit voeren. Samen met een niet-wagenzieke hond  in de auto. Watten in de oren proppen heeft ook ooit eens iemand geholpen.

Als je hond al bang is voor de stilstaande auto, dan is hij ook  te trainen. Maak de auto leuk, bv hem alleen maar daar te voeren. Eerst  de bak  naast de auto, dan op de vloer, dan op de stoel, enz  Als dat goed gaat, dan het hele traject met een auto met draaiende motor en uiteindelijk tijdens het rijden voeren. Gebruik de auto ook zoveel mogelijk als slaapplaats.