Tov en zijn kleine baasje

Tov heet eigenlijk Dutchfields Orna Dark Classic. Die naam is natuurlijk veel te moeilijk voor een baasje van twee en een half jaar.  Wij besloten haar "MazzelTov" te noemen, wat neerkomt op "Tov " in de praktijk.

Tov is eigenlijk van Sandra, maar dat maakt haar kleine baas niet uit.  Tov is ZIJN hond. Wat hij ook altijd luid communiceert als mensen op straat haar willen aaien. Tranen met tuiten heeft hij gehuild toen mama besloot dat Tov nu echt te groot is om samen in de buggy te zitten. We proberen het nog wel eens, maar hij heeft ingezien dat hij toch niet echt lekker meer zit met Tov op schoot.
Dan maar samen in de bakfiets. Hangend tegen Tov aan als hij moe is, duwend tegen Tov als ze probeert een hapje koek te pakken. Lachend als ze knabbelt en likt aan zijn oor. Huilend als ze echt de koek te pakken heeft. Ik fiets en geniet van ze.

"Tov ook op de bank mama". "Tov mee naar bed mama". "Tov ook douchen mama".  "Neeeeh Tov, niet de toren omgooien" " Neeeeh Tov, niet brood pikken" Kleine baas rent door het huis met Tov achter hem aan. Gierend van de lach. Door de tuin, op de bank, totdat mama zegt dat het nu wel genoeg is. Ik bedoel, ik kan wel drie keer per dag dweilen als ik ze laat gaan.
Dan maar even rustig op de bank zitten met een beker drinken. Als ik even later kijk, zie ik ze samen de beker drinken delen. Ik geniet.....en bel de dierenarts voor nieuwe ontwormingspillen.

Kim
ps. Ik ben zo ontzettend blij met deze geweldige hond. Ik geniet elke dag van hun samenspel. Ze is een echt maatje voor Thijn.!