Tip

Volledige naam: Groesfan Tippy So Typical, keurklasse

Roepnaam: Tip

Herkomst: Ierland - Sammy Long

Kleur: Zwart-wit

Geboren: 25 augustus 2008

Vader: Roy van Aled Owen

Moeder: Kate van G. Evans

Uitslag testen: HdA Nw 35, Pra/CEA: vrij, Dna/Cea clear

Exterieur keuring BCCN: - goed

Aanlegtest BCCN: Zeer Goed 8,5

 

Tip is een prachtige hond om te zien en heeft een heel vriendelijk karakter. Hij moet nog wel wennen om te leven te midden van andere honden (dat gaat prima) en andere mensen (dat is nog even wennen). Hij heeft altijd in een redelijk donkere schuur geleefd en alleen maar wachten tot hij aan het werk moest. Werken doet hij ook erg graag en met succes.
Fokker Sammy Long heeft verschillende open trails  met hem gewonnen. Zijn afstamming is ook wereldberoemd! Zijn vader en grootvader zijn beide wereldkampioen en Supreme International Winners A. Owens Roy en Bob. Verder zien we in die lijn G.L. Jones Sweep en S Price's Davy.
In de moederlijn zien we Davidsons Craig, Templetons Spot en Scrimgeour's Ben, allen hoog geplaatst in de internationals. Op de World Trail 2011 behaalde de halfbroer van Tip de 10de plaats! Dat is Groensfaen Roy van William Gallagher.

Van Tip zijn 2 nakomelingen meegekomen, ook prachtig om te zien, stevig gebouwd en heel veel werklust en hele prettige honden om te houden.

 

Bekijk hier de stamboom van Tip