Hortensia decapitatus

Hallo Sandra,

Even een berichtje uit Delfzijl. Het gaat goed met Bowie, hij groeit als kool en is zeer levendig (vooral 's avonds na het eten). De tuin is nog steeds niet conform de voorstelling die Bowie daarover heeft. Het nieuwste project is "Sloop De Hortensia." Ook probeert hij een tunnel onder de schutting richting buren te graven. Gezien het grote aantal overige projecten vordert dit karwei langzaam maar gestaag. Hij is inmiddels tot op een diepte van 10 cm gevorderd.

Zijn onlangs naar een kinderboerderij geweest om hem kennis te laten maken met een rijk assortiment aan overige vier-en tweevoeters. Het kleinvee maakte weinig indruk. De kippen waren favoriet en dit was niet vanwege het uiterlijk maar meer om het geluid dat het pluimvee produceerde. Bowie kan goed tegen autorijden, na 500 meter is hij reeds in diepe slaap verzonken. Hoewel niet zo erg meer als in het begin, zijn menselijke extremiteiten zoals armen en benen nog steeds zeer geliefd om even de tanden in te zetten. Om afgekloven stoel- en tafelpoten te voorkomen hebben we hem een groot bot als alternatief aangeboden en dat werkt redelijk. Al met al is het een zeer levendig slimme en vrolijke pup waar we nog steeds erg blij mee zijn en waarvan we inschatten dat we de handen vol zullen hebben bij de opvoeding.

Na de 20e wanneer hij de laatste enting heeft gehad wil ik eens na een "hondenschool." bij ons in de buurt. Ze hebben daar 's donderdags een speeluurtje speciaal voor pups. Bowie heeft al met verschillende honden kennis gemaakt en dat ging tot nu toe uitstekend.

Ik hoop je hierbij even weer te hebben bijgepraat. m.v.g.
Geert de Groot

Even een vervolgberichtje over de verdere lotgevallen van Bowie.
Het is werkelijk schtterend de hond te zien en mee te maken hoe hij zich ontwikkelt.

Het tuinproject is, zoals je op de foto kunt constateren praktisch voltooid. De hortensia macrophylla is inmiddels getransformeerd in een hortensia decapitatus. Nagezocht op www.hortensia.nl blijkt dat, ten opzichte van de professionele snoeiperiode, Bowie's snoeiactiviteiten ca. 2 maanden te vroeg zijn gestart. Inmiddels bloeit de vlinderstruik en ook dit stukje vegetatie zorgt voor de nodige afleiding. Door middel van elegante sprongen slaagt Bowie erin om de bloemen van de stelen te verwijderen om ze vervolgens mee naar binnen te slepen om de kamer te versieren. De graafwerkzaamheden onder het hek richting buren vordert ook gestaag. Af en toe komt Bowie met een paar centimeter modder op de neus de kamer in om verslag van de vorderingen te doen.

Na een aantal weken stuntelen is Bowie inmiddels zelfstandig in staat op de bank te klimmen. Aanvankelijk gaf het enige problemen om weer van de bank af te komen en moest de baas er aan te pas komen om weer veilig vaste grond onder de poten te krijgen, maar die fase is inmiddels ook overwonnen.

Het autorijden gaat, op het instappen na, goed. Op het moment dat Bowie in de gaten heeft dat hij de auto in moet, gaat hij plat op de grond liggen en is dus ook niet meer op de conventionele manier in beweging te krijgen. Momenteel trachten we als een soort zomersinterklaas door het strooien van allerlei versnaperingen op de achterbank Bowie te verleiden toch in de auto plaats te nemen. Helaas heeft de actie om ons vervoermiddel tot een mobiele hondensnackbar te transformeren nog geen vruchten afgeworpen. Ook een omtrekkende beweging om de auto van een onverwachte kant te benaderen heeft niet tot een gewenste resultaat geleid. Als Bowie in de gaten heeft dat wij ons in de richting van de auto begeven, verandert hij op slag van een loophond in een draaghond, dit tot grote hilariteit van de buurt.

Afgelopen zaterdag zijn we naar een hondenschool geweest. Ze hebben daar 's zaterdags een zogenaamd puppy speeluurtje waar iedere pup zonder verplichtingen gratis aan deel kan nemen. Bowie heeft de zaak eerst ca. 10 minuten met de staart tussen de benen uitgebreid vanuit een hoekje geobserveerd. Toen hij blijkbaar tot de conclusie kwam dat het toch wel erg leuk was gingen alle remmen los en het was werkelijk schitterend om zijn spelgedrag te zien. Mede op advies van onze dierenarts, heb ik ons bij deze, goed bekend staande, hondenschool opgegeven voor een puppycursus.

Bowie reageert sterk op auto's en fietsters. Als deze naderen en we lopen langs de weg of het fietspad neem hij een sluiphouding aan, fixeert het voertuig of de fietster en gaat plat op de grond liggen. Wanneer de auto of fietser voorbij is, heeft hij af en toe de neiging er achteraan te rennen en ik heb tot op heden nog geen afdoend middel gevonden dit via een commando te voorkomen.

Tot zover even een berichtje uit Delfzijl
Groetjes, Geert