Ouwe Brice

Er was eens een ouwe Border Collie, nagenoeg doof en blind en vele malen opa. De directie van Dutchfields vroeg mij eens een dag op het beest te passen.  Maar deze onervaren  oppas moest wel naar zijn werk, een nieuwe school, openingsdag. Maar die ouwe haarbal kon wel een aantal uren op de achterbank van de auto liggen slapen en ondertussen er een paar keer er uit voor een plasje, toch?

Dus auto op de parkeerplaats, dag hond, deur dicht en naar het gebouw wandelen. De oppas was de parkeerplaats nog niet af en…………  Pweh! Pweh! Pweh! Border Collies zijn intelligent (denken alle eigenaren)  maar een claxon bedienen? Tuurlijk niet, de deuren zijn niet goed dicht of zo en dan gaat het alarm af.  Of de kofferbak, waar ik net mijn koffer uit haalde.

Nog een keer, deuren dicht, dag hond, parkeerplaats af. Pweh!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!! Border Collies zijn dus intelligenter dan een auto, waarvan de interieursensor niet het verschil weet tussen een zich op de achterbank omdraaiende Border Collie en een autokraker.

Dus hond mee naar openingsdag Hotelschool Euroborg, kraakheldere fusieschool, receptie,hapje drankje, speech van de directeur. Geen echte plek voor een hond, maar het alternatief is pweh pweh op de parkeerplaats…….

Openingstoespraak van de directeur. Geen riem bij me, hond dan maar achter mij onzichtbaar op de grond gedrukt, hond blaft gelukkig nooit, directeur schraapt keel, begint gloedvol betoog en dan volgt geroezemoes. Oorzaak: ouwe hond scharrelt tussen 200 benen door. Hoe roep je een dove hond terug? Er volgen kirrende geluidjes van administratieve dames (ooooh wat een schatje), brommen van collega’s (nee maar, een hond, van wie is die?). Gelukkig: hond passeert mij toevalligerwijze, ik druk hem regen de grond,  directeur voltooit minuten later wat verstoord zijn toespraak.

Hond brengt de rest van de dag door op de administratie als voetenwamer (leuk voor de dames) en knuffelobject (leuk voor hond). Oppas wordt wel even aangesproken: “Collega, het is niet de bedoeling dat je een hond meeneemt naar deze school”.

Dat klopt, dat was het ook niet.  Dat lag aan die domme sensor.
Maar Brice heeft dus het MBO gevolgd! Intelligente hond!

Marten Folmer

opa Brice

Toch al heel wat gewend: Katten
en egels......

 ...en zelfs Sinterklaas!