Gif in wandelgebieden

Gif in het wandelgebied,

Voor de kust van de VS zijn dode haaien gevonden. Ze vermoeden ophoping van gif in het slik.

Ik ken iemand met een palingkwekerij. Hij mag het afvalwater niet lozen, de vervuiling zit boven de norm. De oplossing is: duizenden liters water eerst naar binnen pompen. Daarmee verlaagd hij de percentages en mag dan wel lozen.

In Tynaarlo is een parkje aangelegd op een voormalig industrieterrein. Ze hebben daarvoor zand gebruikt van de Suiker Industrie. Bieten komen met aanhangend zand, dat wordt verwijderd. Dit zand had een schone grond verklaring. Echter, geen enkele plant of boom wil in het park groeien, alles gaat dood. Ik weet van iemand die 2 emmers van dat zand mee heeft genomen voor een plantenbakje. Ook in dat  bakje wil niets groeien.

In het voorjaar zie ik dat op welhaast alle akker eerst wordt gespoten, al het onkruid moet dood, daarna inzaaien. De programma's over Monsanto, de leverancier van het gif, zijn al een paar keer op tv geweest. Erg boeiend om eens te googelen!!

We wandelen met onze honden in het agrarisch gebied, honden zwemmen in de sloten. Aangelegde parken op de vloeivelden van de Suiker Unie:  leuk zo'n meertje om te spelen en te zwemmen!

Alle vervuiling netjes binnen de normen,........?

Misschien niet zo vreemd dat verschillende Borders, toch al zo gevoelig voor heel veel stoffen, gezondheidsproblemen hebben. (er zijn, helaas, ook  sterfgevallen) .Een hond bij uitstek om er mee uit te gaan, en dan meer dan een blokje om in de wijk.Ze werken in het buitengebied, afkoeling in de sloten, enz enz. Maar bewijs het maar eens. Tynaarlo weet ook niet hoe het aan te pakken met dat park. Het heeft een lieve duit gekost en het bedrijf heeft correct gehandeld. De oplossing weet ik ook niet, maar de oorzaak van de gezondheidsproblemen van sommige Borders  hebben mogelijk diversere oorzaken dan alleen  de door de fokker gekozen ouderdieren .

Houd de honden uit de akkers, meerdere ziektegevallen in een bepaalde wijk is misschien toch wel verdacht. Bos en hei is geen agrarisch gebied. Stromend water heeft misschien een lagere nivo van allerlei giftige stoffen. Lees eens over de geschiedenis van je regio, wie weet wat voor goor bedrijf er ooit heeft gestaan in een tijd dat we wel erg ruig ( of nog ruiger dan nu) omgingen met chemische troep. Gif werkt heel vaak cumulatief.

Het is trouwens niet alleen voor honden ongezond.