Kayne (Dutchfields Gold Winner Nugget)

DUTCHFIELDS NUGGET GOLD WINNER, alias Kayne, gaat zijn naam eer aan doen!

Ons dagprogramma is vaak overvol. Daar hebben wij onze 3 hondjes zorgvuldig op ingepland staan. 's Morgens om 6 uur gaat de wekker. Of mijn man, of ik gaat er vast uit, kleed zich direct aan en loop richting de kennel.  3 kwispelende staartjes staan dan ongedurig voor de kenneldeur te wachten..  En dan, in het donker, met het frisse ochtend briesje, trekken we er op uit.

Heerlijk genieten, in alle stilte, in alle vroegte, als het bijna nog overal in huis donker is; wandelen met onze 3 Border Collies, Mack (Roy vd vrundenhoeve), Shani (Not too tight Shani from Let's border) en onze kleinste donder en nieuwste aanwinst; Kayne (Dutchfields Nugget golden winner).

Het 1e stuk moet iedereen keurig aan de riem mee. Maar tegen de tijd dat we bij ons autovrije wandelpadje komen mogen ze alle 3 los.
Kayne vindt dat een heel avontuur. Mack en Shani racen alle hoeken van het pad op, en kleine Kayne rent er zo hard als hij kan, met zijn kleine lijfje achter aan. Zijn kwispelstaartje zou je niet zien, als hij geen klein wit puntje er aan had zitten.
Zijn lange slungelige pootjes vliegen alle kanten op, want deze heeft hij nog niet geheel onder controle... Het is een heel grappig gezicht.
Regelmatig stopt hij even, kijkt hij achterom en 'vraagt' om mijn toestemming om door te mogen lopen.. En dan gaat hij weer hoor; in volle vaart achter de andere 2 aan. Maar hoe hard hij ook rent, hij kan ze nog niet bijhouden.

Als we thuis komen krijgen ze alle 3 te eten, en vallen ze voldaan om. Hun dag is begonnen. En die van mij ook, in alle rust, heerlijk genieten van mijn 3 banjers.

Overdag moet ik gaan werken, maar ze hebben een grote indoor kennel tot hun beschikking, dus ze hebben voldoende speelruimte. Mijn buurvrouw/man laat ze tussendoor een aantal keer uit, en daarna nog even ravotten in de tuin. Ze komen niets te kort.

Als ik thuis kom, staat er iemand altijd 1 meter hoog te springen, Kayne. Het is geen gezicht, alle 4 de pootjes van de grond, flaporen over zijn hoofd heen, en dan dat enthousiaste bekkie! Heerlijk. Lekker even dollen en uitlaten, eten, en 5 van de 7 dagen zijn we óf op de hondenschool óf bij Hans Fleur te vinden, om te schapendrijven. Kleine Kayne moet nog even geduld hebben, hij is nog te klein.

Maar als ik hem soms zie sluipen, en blokken, dan zit het er echt wel ingebakken bij hem. Ik ben heel benieuwd hoe deze ondeugende kanjer het gaat doen. Kayne's karaktertje is tot dus ver bijna volledig gelijk aan wat de puppensocialisatie test beschreef. Hij is razendsnel, er zit een portie temperament in, en een stukje ondeugd. Verder is het een heerlijke vrije en stabiele pup. Hij is niet bang, gaat op alles open en vrij in. Op de hondenclub is hij het beste jongetje van de klas. Good boy! Het vrouwtje is trots op je! Here to me, zit er in gebakken. Van alle 3 de honden komt hij het snelste terug naar mij.

Tot dus ver gaat het dus super met hem, en ik heb een hoop verwachtingen en plannen voor hem liggen.. Dat gaat vast goedkomen!
Sharon van den Ham