Tip

IN MEMORIAM

GROESFAEN TIPPY SO TYPICAL in memoriamTip is niet meer. 24-08-2008 / 22-02-2021. Maandag is hij rustigingeslapen.

Hij was versleten en op. De laatste weken zag ik hem "invallen".

 

Het was een opmerkelijke hond. Hij is in 2011 uit Ierland meegekomen. Gefokt uit de beroemde lijn van Aled Owens wereldkampioenen Roy en Bob.Van moederszijde de bekende Groesfaen kennel. In Ierland heeft hij menig open trial gewonnen met tophandler Sammy Long. Werken was zijn lust en zijn leven.

Urenlang kon hij zich focussen op schapen. Dat hielp hem ook door zijn vuurwerkangst, een jaarlijks drama. De oplossing bleek om een schaap de hele nacht voor zijn bench te plaatsen.

Ontsnappen en uitbreken was een andere specialiteit. Voor hem was een Alcatraz- kennel gebouwd, steeds weer aangepast aan zijn escape-talenten. Bijvoorbeeld: over die kennel was een dak gemaakt van een bouwhek, eentje met spijlen. In het midden ontbrak een klein spijltje. Hij kon door rechtstandig omhoog te springen ( 2 m.), zijn kop en 1 poot door de 20 x 30 opening krijgen en zich op het dak trekken?!?! In een andere kennel met metalen dak had hij een gat door het dak gebeten, hangende in de hoek aan de panelen. Je werd en gek van!

Hij was geen dominante hond tegen andere reuen. Wel mocht hij graag voor de kennels als Mussoline paraderen om ff stoer te doen. Helaas werd dat dan wel onthouden en als ze elkaar later ff tegen kwamen, kreeg hij alsnog "een respons" op zijn uitdagende gedrag.

Zijn nakomelingen lijken in uiterlijk erg op hun vader. Pups van Tip werden op een clinic herkent door de trainer aan de manier van werken en allen hebben het hele lieve karakter.

Hij wordt gemist, maar het is goed zo.

Sandra

 

 

( deze foto's zijn de laatste foto's, vlak ervoor)