waarschuwing vers vlees voor honden

Veilig Energique Voeren:

Onze Energique houdbare maaltijden zijn op basis van vers kippenvlees, rundvlees en lamsvlees, afhankelijk van welke variant u kiest. Onze grondstoffen komen immer van dezelfde (gecertificeerde) leveranciers, waardoor de kwaliteit is gewaarborgd.

Wij zijn trots op ons productieproces waarbij het vlees continue in bevroren toestand blijft waardoor bacteriën zo min mogelijk kans krijgen om zich te vermenigvuldigen.
Energique eindproducten en grondstoffen worden door een onafhankelijk geaccrediteerd laboratorium (Nutrilab) getest. 
We testen onder andere op Salmonella maar ook op Clostridium en andere entrobacteriaceae (een verzamelnaam voor schadelijke bacteriën waaronder onder andere E. Coli)

Alleen als het product veilig is en vrij van salmonellastammen die onder andere in kipvlees voorkomen wordt de charge vrijgegeven.

 

GMP+ certificering:

Energique produceert als eerste (en enige) vers vlees producent onder GMP+ certificering.

De GMP+ certificering geeft aan dat onze algemene en productionele hygiëne-eisen gelijk staan als zijnde voor humane consumptie.

Voor meer info, zie het persbericht hieronder:

 

 

PERSBERICHT

ENERGIQUE B.V. GMP+ GECERTIFICEERD

ENERGIQUE B.V. als ENIGE Nederlandse Vers Vlees Maaltijdproducent GMP+ GECERTIFICEERD

Voer uw Hond Kerngezond Gorredijk, 1 juni 2017 Energique is al meer dan 25 jaar een begrip in Nederland, België en Duitsland op het gebied van hoogwaardige complete vers vlees maaltijden voor honden. Sinds het prille begin is de missie van Energique ongewijzigd: Zonder concessies het allerbeste hondenvoer maken.

Gegarandeerde Kwaliteit Trouw aan deze missie heeft Energique een volgende stap gezet in de voedselveiligheid en kwaliteitsbeheersing van al haar maaltijden. Als eerste en enige vers vlees maaltijdproducent in Nederland is Energique sinds 1 juni 2017 na een reeks zeer strenge audits GMP+ gecertificeerd. Energique maakt hierdoor veilig en verantwoordelijk vers vlees voeren van honden mogelijk.

Internationale Toonaangevende Standaard Het Internationaal GMP+ certificaat garandeert hondeneigenaren kwaliteit op het gebied van de herkomst en inkoop van het vlees, groenten, oliën, vitamines en mineralen, de productie, opslag en transport. Met een keurmerk van GMP+ onderstreept Energique haar visie op integriteit en transparantie als het gaat om kwaliteit, duurzaamheid en veiligheid.
Registratienummer GMP+: GMP014441
Voor meer informatie: info@energique.nl Telefoon: 0513-571191

Vers vlees voeren

Er zijn zeer veel verschillende versvleesvoedingen op de markt. Helaas ook zeer veel van slechte kwaliteit. De overheid heeft aangekondigd dat er een keurmerk moet komen.

Het vlees in het voer is slachtafval. Van de botten wordt het laatste beetje vlees geschraapt. Er wordt daardoor ook botweefsel mee geschraapt. Het calciumgehalte in  het vlees kan dan veel te hoog zijn. Dit is zeker voor jonge honden schadelijk. Overmaat aan calcium plakken groeiende honden "aan het skelet". Met zulke  slechte (artrose-achtige) gevolgen van dien.