oliebollentrial 11 december 2011

Tussen al die dagen met heel veel regen, hagel en storm, was het op 11 december een mooie droge dag. Oke, geen weer voor in een T-shirt, maar  het was tenminste droog.  Er waren door ziekte wat minder deelnemers dan geplaned, maar nog steeds een mooi aantal. Ook nu weer en paar nieuwkomers. Complimenten voor de deelnemers die starten met een hond van een ander. Zij zien de hond alleen maar tijdens een uurtje trainen, en dat  is en compliment waard!

Een wedstrijd is een gezellige graadmeter voor al het trainen. Daarnaast blijkt het erg moeilijk om zowel op de hond, als op de schapen en op het parcours te letten. Ook leert men veel beter dan op een reguliere training hoe schapen  zich gedragen. Behalve een gezellige wedstrijddag is het ook een goede oefening. Gelukkig was aan de oproep om oliebollen mee te nemen gehoor gegeven, grote zakken heerlijke bollen met suiker. Daar is flink van gegeten!!!
We proberen af en toe een nieuw onderdeel aan het parcours toe te voegen. Zo blijft het spannend voor iedereen. Er waren dit keer weer 3 klassen met steeds moeilijkere opdrachten.

In de puppy klasse 3 deelnemers. Deze klas is voor de absolute beginners, nog maar net in training. Het parcours bestond uit de volgende onderdelen: Schapen uit de pen halen,  slalom lopen, een straatje lopen tussen linten. het Malthese Cross, 25 m. voor de schapen lopen zonder om te kijken, schapen van de kant halen. om de schapen heen lopen zonder ze te verplaatsen, en weer in de pen.
De uitslag:

 • Siebe Feenstra met Tully       68 Een mooie run met haar goed onder controle.
 • Martin Poelman met Baylen    56 Een eerste wedstrijd en een verrassing hoe de schapen reageren als  het spannend wordt.
 • Richard Bel met Dar                43,5  Lang niet getrained en toch nog een naatla goede onderdelen in het parcours.   

De A klasse waren 6 deelnemers. In deze klasse worden de opdrachten al moeilijker. Het parcours bestond uit de volgende onderdelen:
schapen uit de pen halen, slalom lopen, het straatje lopen, Malthese Cross, af en blijf handler en schapen lopen 25 m door, schapen van de kant halen. tegencirkelen, pennen

De uitslag:

 • Marije Wilpstra met Selig        52,5 Even de hond van haar vader geleend en direct een prima resultaat.
 • Siebe Feenstra met Dairinn    43,5 Dairinn werd even bij de pups weggehaald, voor een hele mooie run
 • Jan Wilpstra met Toit              43    Toit was goed onder controle, al is een parcours wel erg lang
 • Arnold Wijsbeek met Myla      40,5 Een beetje stormachtig op alle onderdelen, maar wel helemaal rond
 • Marjon Bosma met Roc          39     Dit is hun 2de wedstrijd, dus allemaal nieuwe onderdelen, zie de mooie foto’s
 • Sonja Wilpstra met Blink         38     Toch een goed resultaat met deze moeilijke hond, hij bleef in het parcours           

De B klasse ( 5 deelnemers)  lopen een parcours met elementen uit een Engels en een Hollands Parcours. De onderdelen:  outrun, lift, fetch, schapen van de kant, 25m van je af drijven, Malthese cross 2x, straatje lopen, slalom en pennen.

De uitslag:

 • Richard Boon met Mac             78 Een mooie run met  slechts hier en daar  verlies van punten.
 • Lorena Speksnijder en Umma  54 Een prima resultaat , een beloning voor al het harde  oefenen
 • Monique velt met Tess             48 De concentratie gedurende een heel parcours is een hele opgave voor beide
 • Richard bel met Keagan           46 Met Keagan gaan we weer aan het trainen, per onderdeel werd hij steeds beter.
 • Richard bel met Dot                  38 Dot heeft in ieder geval heel veel plezier gehad, aan de onderdelen kwam ze niet helemaal toe