The Bowie stories

THE BOWIE STORIES

Het gaat goed met Boyden in Gold alias Bowie. Hij heeft de afgelopen dagen iets meegemaakt wat weinig pups meemaken. We hebben een aantal dagen een monteur over de vloer gehad die een nieuwe keuken heeft geinstalleerd. Voor Bowie waren het een paar interessante dagen vol activiteiten zoals boren, hameren, onderdelen uitpakken, slepen met verpakkingsmateriaal en een monteur die ondanks een nieuwsgierige pup en een behoorlijke jetlag probeerde zijn zaken voor elkaar te houden.

Gisteren heeft Bowie kraamvisite gehad van een aantal dames die namens de buurt een mand met speeltjes en hondensnoepjes kwamen brengen.Gezien de keukenactiviteiten hebben we Bowie nog steeds in de bench op de slaapkamer. In de loop van de volgende week zijn we van plan de bench in de kamer neer te zetten. Als we 's avonds op bed gaan, zet ik Bowie op de vloer waarna hij vervolgens zelf in de bench stapt en gaat liggen.

In de tuin heeft hij een plek onder een struik op de katten van onze buren veroverd. Dit is nu zijn zelf gekozen plek en een verzamelplaats van allerlei snuisterijen die hij hier en daar opscharrelt.

Na aanvankelijk protest loopt hij al aardig aan de riem. Alleen als hij iets onbekends waarneemt zoals vanochtend toen een brommer voorbijscheurde vertoont hij vluchtgedrag hetgeen begrijpelijk is. Hij is voor de eerste keer even meegeweest naar het dorp en dit ging best heel goed veel aandacht van voorbijgangers en ik heb hem onder het toeziend oog van de kassiere bij Albert Heijn uitgelegd hoe de kassa werkte.

Zijn behoefte doet hij netjes buiten. In al die tijd dat hij hier is, is het slechts 1 keer "fout" gegaan. Hij reageert goed op zijn naam en komt als hij geroepen wordt. Het is een fantastisch en slim hondje dat erg actief kan zijn maar ook acuut gaat slapen als het batterijtje leeg is. Hij is aanvankelijk erg voorzichtig als hij iets nieuws ziet en het maakt niet uit of het een autobus, een brommer een andere hond, een kat of een keukenrol is.

Zo, nu ben je even weer op de hoogte. O ja, Ik ben in een dierenwinkel geweest voor vitamine C pilletjes maar de verkoper keek me aan als een varken naar onweer. Nadat ik hem het doel van extra vitamine C heb geprobeerd uit te leggen keek hij me nog aan alsof er een schroefje in mijn bovenkamer ontbrak. Ik ga de volgende week dus maar even langs de apotheek voor een pot vitamine C.

Lees ook de andere Bowie verhalen:

[Bowie deel 2] [Bowie deel 3]