Rana: bonuspunten

BONUSPUNTEN

Clairette en DUTCHFIELDS VICTORIA RANA hadden hard geoefend voor  het examen G&G.  In het begin gingen alle onderdelen gingen best wel goed, alleen bij de oefening 50 meter bleek Rana zo haar eigen ideeen wat betreft de uitvoering te hebben.

Bij deze oefening staat de baas op 50 meter van de hond, die wordt geroepen en onderweg moet de hond een keer zitten, dan weer doorlopen, dan  gaan liggen, weer doorlopen en voor de baas gaan zitten. Het verhaal van Clairetten en Rana……..

 

k roep Rana  ze gooit haar kontje in de lucht en haar poten blijven op de grond. De zon schijnt en door de wind waaien haar haren wat heen en weer en ze komt heel overdreven bewegend met haar kontje in slow motion naar me toe. Ook de commando's  doet ze heel erg traag maar wel goed. In haar ogen was de ondeugd af te lezen en toen ze ook nog zag dat iedereen stond te lachen was het hek helemaal van de dam. Ook de keurmeester stond hartelijk te lachen en die gaf haar toch maar een voldoende! Eigenlijk had ze met deze voorstelling wel BONUSpunten verdiend!

Alleen ik had niet in de lach moeten schieten want nu dacht ze, nu kan ik met de andere oefeningen doen wat ik wil want het baasje lacht ook. Ik heb haar toch even toe moeten spreken. Maar volgens mij zitten dit soort streken wel in de familie want ik heb op de site wat verhalen gelezen en daar haal ik toch wel dingen van Rana uit. Net als met behendigheid probeert ze haar eigen weg te lopen en de moeilijkste oefeningen pakt ze dan als eerste zoals de kattenloop, de wip en de schutting hoe moeilijker doe leuker, ze het vind geweldig toch ??