G&G B examen Monkey

’s Morgens om 10.00 uur begin examen maar omdat we in de 2de groep zaten was het ongeveer 11.00 uur  dat we het veld op mochten . Monkey liep als laatste .

Het begon met omgang hond – hond ’n moeilijke oefening voor Monkey . Omdat ze erg territorium gericht is vooral aan de lijn ging deze oefening niet zoals het hoorde Monkey was erg onrustig maar viel gelukkig niet uit , maar het is wel ’n verplichte oefening afwachten wat de keurmeester er van dacht . Het afliggen ging goed zeker omdat de hond naast haar ging rollebollen en er ook al 1 was gaan lopen alleen ging ze voor het commando zitten aftrek dus .

Toen Staan en Betasten : staan ging goed en toen de keurmeester vroeg of het vertrouwd was kroelde ze al tegen haar been ……de keurmeester droeg ’n wit pakje dus ik was al blij dat ze met de pootjes op de grond bleef en de keurmeester denk ik ook ! Gebit tonen prima. Toen het volgen eerst aan de lijn lukte aardig daarna los ook dit ging goed beide keren ‘n 8 !

Toen Zitten onder het Volgen ……ik was al verbaasd dat er nog geen streken waren gebeurd….bij deze oefening liggen er 3 bolletjes met ’n tussen ruimte van 10 meter op ’n rij . Start is bij de 1ste bol bij de 2de zit en dan zonder hond doorlopen naar de 3de omkeren en weer terug naar de hond . Nu de start was goed maar opeens zie ik vanuit mijn ooghoeken Monkey richting vak lopen dus helemaal uit de richting omdat we al bij de 2de bol waren zei ik gewoon zit alsof ze naast me volgde en liep door keerde om en schoot in de lach zat de dame kaarsrecht naast het bolletje ( verkeerde kant ) te wachten tot ik weer terug kwam . Omdat ze de zit direct deed toen ik het zei kreeg ze de helft van de punten ‘n 5 want het volgen kon niet beoordeeld worden .

Verder met de plaats – oefening nou daar was ik niet van overtuigd dat ze die zou doen want die ging tijdens de training altijd op Monkey’s manier dus niet of half . Eerst roepen komen ging prima , hoorde ze opeens bekende stemmen en moest eerst wel controleren wie dat waren dus zat ze bijna omgekeerd aan de voet maar op mijn commando plaats rende de dame recht naar de riem en ging ook nog keurig af toen ik dat zei . Ik kan zeggen dat ik daar heel verbaasd over was .

De laatste oefening was apporteren ook zo’n oefening waar ik niet zeker van was want de ene keer bleef ze niet zitten de andere keer ging ze er met het blok vandoor een ererondje over het hele veld dus de verrassing was groot zitten, blijven,wachten op commando, blok pakken en netjes voorzitten !

Toen dat klaar was heb ik haar eens goed geknuffeld en was en ben reuze trots op haar , maar toen kwam het wachten op de uitslag want in mijn achterhoofd was ik nog steeds niet zeker hoe de omgang hond – hond beoordeeld zou worden . Nou de keurmeester had ‘n 5 gegeven en die was nodig om te slagen ik kon opgelucht ademhalen.  Monkey is geslaagd met 268.5 punten ze blijft me verbazen ! Op naar het volgende diploma G&G 1 .

 

Bekijk ook de andere Monkey verhalen!