G&G Nieuwegein 18-04-2010

Het was weer zo ver ’n G&G wedstrijd , dit keer mooi dichtbij . Ingeschreven met Monkey en heel benieuwd hoe het deze keer zal gaan .
De Blijf- oefening als 1ste die gingen prima beide keren punten .

Volgen aan de lijn: Monkey had haar kop er helemaal niet bij en dus was het ’n slordige oef. maar toch 21 punten ( 30 max.)
Toen het Af tijdens het volgen het begon al goed …..eerst moest de dame het reclamebord bekijken wel van afstand maar haar nek werd bijna zolang als die van ’n giraf .
 Ze bleef dan ook zitten toen ik startte en van Af had ze nog nooit gehoord wel van snuffel , snuffel , snuffel .Geen punten !
Toen de hoogte – sprong nou de “Apenstreken “werden weer uit de hoge hoed gehaald eerst even naar ’n bekende hond die vlak bij zat !
Na op het schotje getrommeld te hebben kwam ze weer in de ring heb haar maar gehaald want ze was weer in haar eigen wereldje .
Gelukkig was de oef. nog niet begonnen en kon die alsnog gedaan worden .
Even leek het erop dat ze weer uit de ring wilde lopen maar met ’n extra commando kwam ze keurig weer over de sprong terug punten dus !
Dat was het Morgengedeelte .
,Middags werd er in ’n andere ring gelopen en zag ik de bui al hangen aan alle kanten liepen honden en mensen voorbij dus héééél moeilijk .
Het los – volgen was dan ook leve de lol !
Hond op de hoek moet ik toch zeker heen te kijken op de terugweg ging de baas van de hond ook nog staan klappen daar moet ik toch bij zijn veronderstel dat ik iets mis !!!
Heb haar terug geroepen en aangelijnd ’n dikke vette nul.

Nu zou je toch verwachten dat het verder ook niet zou gaan maar Monkey zou Monkey niet zijn als ze geen verrassing in petto had .
Alle verdere oef. gingen goed zelfs terug plaats waar heel veel honden problemen mee hadden ( niet af willen op de riem en veel gesnuffel ) deed Monkey zonder extra commando of snuffelen .
Apport prima wachtte keurig op het commando en ook Appél op afstand ging goed .
Wel bleef ze bij de zit “hangen “dus niet helemaal rechtop maar ze deed het !

Verder dus overal punten voor en opgeteld kwamen we uit op 199.5 totaal .