Monkey's 3e G&G wedstrijd

Dit keer in Hilversum. Voor Monkey (na ’n winterstop ook wat training betreft ) de 1ste wedstrijd dus maar weer afwachten hoe ze er over denkt .
Het begon al goed voor we de ring in moesten had ze al “ruzie “met ’n Cairn Terriër die naar haar uitviel en tijdens de blijf-oefeningen ook nog naast haar stond . Maar beide honden negeerden elkaar tijdens de oefeningen !

De Zit – Blijf : ik loop weg en de dame staat al snuf , snuf , snuf dit had als “voordeel “ dat ze er niet over dacht om naar andere honden te gaan .
Af – Blijf : keurig blijven liggen alleen ’n extra commando toen ze weer moest zitten .
Dan wachten op de volgende oefeningen en dat duurde even want we hadden nr. 124 dat betekende als 24ste aan de beurt in G&G 1 .

Halverwege de morgen volgde het : Aangelijnd Volgen : dit ging best goed nog niet de hele tijd aandacht maar toch hele stukken wel .
Vierkant : hier moet de hond op commando af helaas maakte ik daar zelf ’n fout door de naam niet te noemen dus bleef ze staan .
Hoogte – sprong : helaas het begin was veel belovend maar ……toen er terug gesprongen moest worden kwam er ’n hond langs en die moest wel even bekeken worden goed was dat Monkey op mijn roepen direct terug kwam !

 

Toen wachten op het middag – programma …..

Het Los-volgen : ging prima heel attent af en toe iets wijd maar punten . Plaats – Oefening : Monkey ging staan in het vak ( moet blijven liggen ) maar bleef in het vak kon dus geroepen worden en dat deed ze vlot ging netjes aan de voet .
Terug sturen : andere honden bleven ons op belangrijke momenten “plagen “dit keer ’n Bordeaux Dog waarvan het vrouwtje zo leuk was om bij de ring te gaan spelen , dat was teveel voor Monkey ze liep de ring uit maar (!!!!!!!!!) ging niet naar de hond en kwam terug toen ik haar riep .
Apporteren : heeft ze gedaan maar was erg onder de indruk dat ze niet naar de hond toe mocht dat het wel erg traag ging maar goed ze deed het .
Afstands – Appél : 2 keer veranderen van positie Af – Zit – Af ook deze oefening deed ze al had ik wel 2 commando’s nodig .
’s Middags dus maar 1 keer geen punten verder voor alle oefeningen wel .

Al met al ’n goede wedstrijd waar Monkey heeft laten zien dat ze toch luisteren kan en voor 1 keer geen “Apestreken “heeft uitgehaald .

De punten bij de einduitslag waren niet genoeg voor ’n half of heel diploma maar weer heeft mijn kleine “AAP “ laten merken dat we op de goede weg zijn !

Volgende wedstrijd is in Eindhoven ook ’n lastig terrein met veel afleiding spannend hoe het dan afloopt , komt vast wel weer ’n verslag .

Bekijk ook de andere Monkey verhalen!