Lleufer is splendid

Sinds maart 2008 is ons gezin aangevuld met een BC Quinty. Een heeel enthousiaste en vrolijke dartel hond. Deze hadden we gehaald bij een gelegenheids nest zoals we dat maar even noemen. Een bC die qua uiterlijk wat meer weg heeft van een friese Stabij dan een BC en het gedrag van een BC ook wat mist. Jammer maar het is wel een leuke blije meid. Het blijft toch knagen en omdat we met Quinty bij Sandra trainden zit je toch dicht bij het vuur en wordt je wekelijks met je neus op de feiten gedrukt: Quinty is geen BC( vermoeden).

Na veel wikken en wegen besloten we dat er toch maar een ECHTE BC bij moest. Even over en weer gemaild naar Sandra , in het najaar 2009 zouden we er wel een BC pup bij willen hebben. Sandra meldt echter "toevallig heb ik er 1, lijkt me wel wat voor jullie" !!! Oeps! Dat is wel heel snel.

 

Eerst maar even kijken, tja meteen verkocht natuurlijk! En ja hoor op 24 april is ie dan daar, onze Lleuver is Splendid.

Nou het gaat fantastisch, gelijk zindelijk en s`nachts lekker doorslapen.In de dagen daarna komt ie lekker los en samen met Quinty vormt het al een aardig stel.

Wel even de regels in huis leren, geen stroomkabels doorkauwen-niet aan de bank knagen- de schoenenen slippers laten liggen etc. En zo hebben we dus een verklikker in huis in de naam van Quinty.Op het moment dat ik achter de PC zit komt ineens Quinty zenuwachtig naast mij zitten, in mijn ooghoek zie ik haar schichtig kijken naar mij en naar buiten. Aha lleuver heeft ergens een theedoek weggepakt en mee naar buiten genomen. Ohwee ohwee .Ik naar buiten en Quinty trekt zich terug in haar bench in afwachting wat komen gaat, pak Lleuver de theedoek af en "foei" en geef lleuver iets wat wel van hem is.Ik zie Quinty kijken, wat vreet die kleine nu weer uit. En zo wordt Lleufer in de gaten gehouden en verklikt door Quinty die inmiddels wel door heeft wat wel en niet mag, soms.

Gr Henk Meijer