2e Dutchfields trial 2010, 4 december Loon

ONDERLINGE  DUTCHFIELDS TRIAL 4-12-2010

Op 4 december is er weer een onderlinge trial gehouden te Loon. Een echte wintertrial; alles bevroren en ook een laagje sneeuw. Er werd ook meer sneeuw verwacht, daarom moesten helaas de deelnemers uit Haarlem en Arnhem afzeggen. Een volgende keer zijn ze zeker van de partij!

Aanvankelijk zouden we beginnen met een puppy-klas van 3 pups, maar  helaas, 2 daarvan konden dus  niet aanwezig zijn.

Het was een koude dag, maar daarom niet minder gezellig. Richard had een vuurkorf en out meegenomen en Henri de caravan met een kachel. De laatste deelnemers liepen in een sneeuwbui. maar dit alles mocht de pret niet drukken!

Klasse A

 1. Om 1100 uur de eerste run van Monique  met Roy in de beginnersklas. Deze hond heb ik nog maar een paar weken geleden uit Ierland meegenomen, maar gezien zijn prachtige aanleg beslist in staat om een mooie run te laten zien.  Mo had 2x eerder even met hem kunnen oefenen, dat was alles. Als eerste deelnemer is het extra moeilijk, maar Mo stuurde hem toch keurig over het veld. het stoppen bij het vangen van schaap  was nog een beetje een probleem. Uiteindelijk een mooie 4de plaats  voor deze zeer “nieuwbakken” combinatie.
 2. De tweede run was Henri met dezelfde Roy. Henri en Mo hadden onderling een eigen competitie met Roy als prijs. Degene met de mooiste run zou Roy een tijdje mee  in huis nemen.
  Het had Roy goed gedaan om  al eerder een run te lopen, samen met Henri  ging het wel heel erg vlot en geconcentreerd. Alleen bij de pen veel punten verloren, onder andere door het duwen van de handler om de schapen er in te krijgen. Een verdiende1ste plaats.
 3. De derde run alweer door een combinatie die eigenlijk niet bij elkaar hoort. Diny liep met mijn Darrin, ze hadden ooit 1 keer eerder samen geoefend. En het ging echt heel goed. op alle onderdelen slechts een paar punten verloren!. De meeste op de pen. Ook hier werd flink geduwd om de schapen er in te krijgen. Een fraaie 3de  plaats als resultaat.
 4. De vierde run was van Chantal en Mijke. Mijke is een raszuivere Hollandse herder korthaar, die erg veel plezier heeft in het schapenwerk. Vandaag ad ze ook een hele goede dag. Chantal had ook heel hard geoefend voor deze wedstrijd. Slechts  af en toe een paar puntjes aftrek op alle onderdelen, resulterend in een geweldige 2de plaats.
 5. de 5de run van Pien Stam en Collin. Ook voor deze combinatie is het een eerste wedstrijd. Een trial vraagt heel veel concentratie van zowel de baas als de hond. Alles is erg nieuw en beslist heel moeilijk om in een keer allemaal goed te doen. Helaas raakte Pien onderweg 2 schapen kwijt zonder het te merken en op een onderdeel een fout parcours. Dit had een diskwalificatie tot gevolg. Uiteraard hebben ze wel het hele parcours verder afgelegd.
 6. de 6de run was van Lies en Yrsa. dit was beslist een primeur: de eerste Noorse Buhund op een wedstrijd met schapen in Nederland. Lies traint al een tijdje met Yrsa. Ze wil beslist graag drijven, maar het ras is ook zeer nieuwsgierig van aard. ze loopt daarom vaak  bij de schapen weg. Vandaag ook, maar ze was erg goed terug te roepen. Op alle onderdelen, mede daardoor punten verloren, maar het blijft het beste resultaat ooit voor een Buhund. Toch een geweldig resultaat met een 5de plaats

1ste Henri Hageman   met Roy    60 punten
2de Chantal Oudt met Mijke       55 punten
3de Diny Doedel met Darrin         52 punten
4de Monique Velt met Roy          51 punten
5de Lies Koehoorn met Yrsa        35 punten
6de Pien Stam met Collin              dis

De klasse B, voor meer gevorderden zou ook weer heel spannend worden

 1. De 1ste run voor Henri en Boyan. Helaas geen goede dag voor Boyan. zijn specialiteit, de outrun ging al met een cross en daarna geen lift en goede fetch. Hierdoor heel veel verlies van punten. de rest ging wel redelijk tot het pennen, ook daar puntenverlies door duwen van de handler. Een 5de plaats.
 2. De 2de run was voor  Mo en Tess. Een schitterende outrun, maar helaas de lift en fetch gingen niet goed. Ook op het Maltese Cross flink punten verloren, maar de rest ging weer schitterend
  Uiteindelijk een verdiende 2de plaats.
 3. De 3de run alweer voor Diny, ditmaal met Henri’s  Gintli. De outrun was redelijk, op de lift en fetch werden veel punten verloren. Het Maltese Cross bleek een hele opgaaf, maar de rest van de onderdelen maar weinig punten verloren. Al met al een fraaie 4de plaats.
 4. De 4de run was voor Richard en Mac. Na slechts 1 wedstrijd gelijk naar de B klasse en met  reden. Mac liet een goede outrun zien, echter de lift en fetch wilden niet lukken. De rest van het parcours verliep erg goed, slechts flink punten verloren op de U-bocht en het vangen. Een verdiende 3de plaats
 5. De 5de run was voor Henri met Gintli. Ook nu weer profijt van een eerdere run van Gintli, ze was erg goed in de hand. De outrun kon beter, lift en fetch wilden niet lukken, maar de rest ging bijzonder goed. Bij het vangen van een schaap teveel druk van de hond, maar samen genoeg punten voor een verdiende 1ste plaats

1ste Henri Hageman met Gintli   68 punten
2de Monique Velt met Tess         62 ounten
3de Richard Boon met Mac          62 punten
4de Diny Doedel met Gintli          49 punten
5de Henri Hageman met Boyan  44 punten