Drift gaat uit logeren

Na zijn eerste levensmaanden in Schotland te hebben doorgemaakt is hij naar het mooie Oudemolen verhuisd en bij een hoop andere vrienden komen wonen. Zo nu en dan ging Drift mee kijken bij zijn oudere vrienden hoe zij getraind worden bij de schapen.

Op een dag vertelde Sandra mij dat Drift wellicht een tijdje zou gaan logeren bij haar broer om ook te wennen aan een andere omgeving en de grote wereld van auto's, fietsers, treinen en ja vooral eenden. ( waarover later meer )

Als Border vriend bood ik gelijk ons huis als logeer adres aan. Aan het Paterswoldse meer zou Drift lekker kunnen spelen met zijn vriend Bob, onze border, en wennen aan het voor hem onbekende. Ja, toen was daar het moment, Sandra had Drift mee op de vrijdag en na het trainen met Bob ging Drift mee logeren. Als twee vrienden zaten ze achter in de auto. Eenmaal thuis merkte ik al snel dat Drift erg mensgericht is en continue contact zocht.

Heerlijk een uur gewandeld en Drift vond het geweldig en het begrip " zit " begon al gestalte te krijgen.  Diezelfde dag kreeg ik " zoveel " vertrouwen in hem, en ik dacht hij in mij, dat ik hem los liet lopen. Dit ging perfect. Bob en Drift deden het grote, let- op, spel. Al snel hingen de leren lappen op de grond en snakte ze naar water.

Langs de sloot lopend zag Drift daar meneer en mevrouw eend lopen. Tja, in dit socialisatie proces moet je jezelf uiteraard voorstellen. Of je nu een blauwe giersloot moet overbruggen of niet, gaan met die banaan. Uiteindelijk bleek dat meneer en mevrouw eend al vertrokken waren voordat Drift de overkant had bereikt, helaas. Maar ziedaar, nog meer speelvrienden om jezelf aan voor te stellen. Een kudde shetlandpony's.

Helaas hadden de Shetlanders dezelfde gedachte en was er al snel een spel ontstaan. Pak me dan als je kan met Drift aan kop. Toen e.e.a. iets te spannend werd nam Drift voor de tweede keer de sloot. Het resultaat was niet een bruine/ witte collie, ook geen driekleur of sable maar een zwarte blauwe variant met een hele sterke plattelandsgeur om zich heen.

Deze leervolle dag werd dan ook afgesloten onder een warme douche. De avond en nacht verliep voorspoedig. Drift sliep in de bench en Bob in de buurt.

Welterusten vrienden.
Joep Hertsig