Ide knows it all - Monkey op nationaal niveau

Intussen is er alweer heel wat tijd voorbij dus wordt het tijd om weer eens iets over onze kleine “aap “te vertellen . Het wedstrijd seizoen loopt op het eind nog 4 wedstrijden te gaan . Op dit moment staat Monkey bij de eerste 18 die zich kunnen plaatsen voor het N.K. We hebben er dan ook samen hard aan gewerkt en het gaat steeds beter .

Het moeilijkste blijft haar snuffelen. Dat kost toch veel punten bij de plaats – oefening, zel houdt er meestal maar 20 of  24 pnt van de 40 over ! De blijf  - oefening gaat steeds beter. De laatste wedstrijden gaat ze niet meer lopen dus altijd pnt . Als ik dit train moet ze blijven liggen terwijl de andere honden de frisbee mogen halen+ oei wat vind ze dat moeilijk maar het lukt nu !
Het apport gaat vaak goed, de ene keer wat sneller dan de andere keer maar goed , alleen in Waterland kreeg ze weer ’n ondeugende blik in haar ogen en ja hoor snuffel,snuffel en rollen met 4 poten in de lucht ! Riep nog foei maar de geur was sterker en nog eens met de poten omhoog dus geen punten . Verder gingen de oefeningen goed en zo haalde ze toch pnt . voor het N.K.

Op een wedstrujd in Woerden wist ze ineens niet meer hoe de zit tijdens het volgen moest, ze  deed 2 keer de sta oefening,dus ’n nul .  Het volgen daarin tegen ging heel goed ‘n 71/2 dat was nog niet eerder gelukt ! Het komen op bevel daar waren ze weer de geurtjes bleef wel op haar plaats maar moest toch even rollebollen gaf de 2de keer ’n duidelijk com. En ja hoor ze kwam ‘n 5je maar wel pnt .

’s Middags  de rest van de oefeningen het vak lukte 2 extra com. voor het afliggen ( weer snuffelen ) toch pnt .  De rest van de oefeningen gingen goed het apporteren zelfs hardlopend heen en weer , had het blok wat schuin en hoog weggegooid dat stimuleerde goed gezien het resultaat . Hoogte sprong prima toen het Appél op afstand altijd weer ’n verrassing doet ze het of doet ze het niet ……….keerde mij om en Monkey had totaal geen aandacht ( dat dacht ik althans ) maar op het 1ste com. Zit en ook de rest deed ze prima .

Zo komen we steeds ’n stapje in de goede richting en heeft het accepteren van hoe ze is al veel resultaten opgeleverd ! Aan kleine dingen merk ik ook dat de “band “ steeds sterker wordt b.v . de vorige training heeft iemand anders met haar frisbee gegooid ( ik gooi slecht in de manege ) en wat schetste mijn verbazing Monkey bracht de frisbee tot mijn verbazing weer bij mij!

Het leuke is dat er vaak ’n positieve reactie van de keurmeesters komt zo gisteren ook weer…ze blijft leuk ! Duim allemaal voor haar Nederlands Kampioenschap. Het wordt, of weer de `joker van de dag` of misschien toch een hele goede prestatie.

Relie en Monkey