Wedstrijden / trials

DUTCHFIELDS Trial zijn onderlinge wedstrijden voor honden én handlers.

 • Klasse A is voor honden die nog maar net zijn begonnen aan de training en nog geen onderlinge of andere wedstrijd hebben gelopen.
 • Klasse B voor de al iets meer gevorderde deelnemers. In dat geval gaat het voor de indeling ook om de handler: naarmate die meer wedstrijd- of trainingservaring heeft, is dat een voordeel tijdens de onderlinge wedstrijd.

Kijk voor informatie en verslagen onderaan dce pagina of gebruik de buttons links.

De Pinkstertrial 2014 is vanwege de slechte weersverwachting (bloedheet gevolgd door zwaar onweer) in eerste instantie afgelast. We zijn ons aan het beraden over een nieuwe datum. Het draaiboek is klaar, een nieuwe wedstrijd is zo georganiseerd.

Hieronder het geplande programma:
Maandag 9 Juni (2e Pinksterdag) organiseert Border Collie kennel “Dutchfields” (www.dutchfields.nl) wedstrijden schapendrijven. Deze Pinkstertrails worden gehouden in Haren (GN) aan het einde van de Boerlaan. Een ieder is welkom om deze wedstrijden, met 3 klasses, te komen bekijken of hieraan deel te nemen.

’s Morgens om 10:00 start op Veld A de gratis try-out schapendrijven. Iedereen, die wil proberen of zijn/haar hond (herderrassen en kruisingen daarvan) aanleg heeft voor schapendrijven, is welkom. Opgave is gewenst, vol=vol.
Om 11:00 start op Veld A de gratis try-out behendigheid. Iedereen die wil proberen of zijn/haar hond hier aanleg voor heeft is welkom. Opgave is gewenst, vol=vol.
Beide gratis try-outs worden vooraf gegaan door een demonstratie.

Op Veld B starten we de wedstrijd schapendrijven om 10:00 met de beginnersklasse. De beginnende honden of beginnende handlers lopen hierbij een eenvoudig parcours, welke beoordeeld zal worden. Plezier voor hond en handler staat hierbij op de eerste plaats.
Na de beginnersklasse is er een korte pauze, gevolgd door de start van de A-klasse om 13:00. De honden en/of handlers met enige ervaring lopen een redelijk pittig parcours. Nog steeds staat plezier voor hond en handler voorop, maar het “werken” van de hond wordt in deze klasse belangrijker. De hond en handler worden hiervoor beoordeeld.
Rond 17:00 starten we met de B-klasse. Ervaren hond/handler combinaties krijgen een pittige opgave van de jury. De slimste handlers en beste honden laten zien waar het schapendrijven om gaat. Niet alleen de kunde en daadkracht van de hond wordt op de proef gesteld. Ook de kennis van de handler over schapen en de vertrouwensband tussen hond en handler zijn van groot belang.

Graag verwelkomen wij een ieder die dit evenement wil komen bewonderen op maandag 9 Juni van 10:00- ± 19:00 aan het einde van de Boerlaan in Haren (GN).
Opgave voor de wedstrijd en/of try-outs is mogelijk per mail: info@dutchfields.nl . De try-outs zijn kosteloos, de kosten voor de wedstrijd bedragen € 15,= per hond. Wij vragen een ieder die dit evenement met hond bezoekt deze aangelijnd te houden.

Namens de organisatie van de Dutchfields Pinkstertrails

Verkort tijdschema Pinkstertrails
Datum: 9 Juni
Plaats: Boerlaan (achter nr.13) Haren
Veld A:
10:00-11:00 Gratis try-out Schapendrijven Herderrassen
11:00-12:00 Gratis try-out Behendigheid

Veld B:
09:45Instructie Puppy&Beginnersklasse
10:00-12:15Puppy&Beginnersklasse
12:15-13:00Pauze (tevens prijsuitreiking Puppy&Beginnersklasse)
12:50Instructie A-klasse
13:00-17:00A-klasse
17:00Instructie B-klasse
17:15-19:00B-klasse

Deelname is voor iedereen mogelijk, graag opgave per email:  info@dutchfields.nl

 


 

 • Paaszondag 8 april 2012: Paastrial.
  Kijk voor de volledige aankondiging op deze pagina

   
 • 11 december 2011: Oliebollentrial. In een stormachtige periode toch een mooie droge dag. Aan de oproep om oliebollen mee te nemen was flink gehoor gegeven: grote zakken heerlijke bollen met suiker. Daar is tussen de bedrijven door flink van gegeten!!!
   
 • Zondag 4 september 2011 - Spannend voor wat betreft het weer, maar gelukkig toch een mooie dag.
   
 • Pinkster Trial 2011: 13 juni - Een lang vrij weekend bied alle gelegenheid om een wedstrijd te organiseren. Een groot aantal deelnemers verzamelden zich voor de tweede DUTCHFIELDS TRIAL 2011 in Loon.
   
 • 4 december 2010 - Een echte wintertrial; alles bevroren en ook een laagje sneeuw. Er werd ook meer sneeuw verwacht, daarom moesten helaas de deelnemers uit Haarlem en Arnhem afzeggen. Een volgende keer zijn ze zeker van de partij!. Kijk hier voor een verslag.
   
 • 10 oktober 2010 - Op een zonovergoten veld in Loon streden 12 deelnemers in klasse A en B om het felbegeerde DUTCHFIELDS CERTIFICAAT. Kijk voor een uitgebreid verslag met véél foto’s op deze pagina.